Beste Melasma-Behandelingen

Melasma wordt ook wel ‘zwangerschapsmaksker’ genoemd, omdat het vaak verschijnt tijdens zwangerschap. Deze lichtbruine tot donkerbruine vlekken ontstaan geleidelijk door blootstelling aan zon in combinatie met hormonen oestrogeen en progesteron, die de aanmaak van melanine stimuleren. Als reactie op deze hormonale, geven de pigmentcellen meer pigment af.

 

 

 

 Typische Melasma

 

 

 

 

 

Melasma kan oppervlakkig of diep in de huid zitten (of allebei). Een oppervlakkig liggende hyperpigmentatie is makkelijker te behandelen dan een diep liggende hyperpigmentatie. Toch kan soms ook een diepe vorm van melasma verminderd worden. Daar is meer geduld en toewijding voor nodig. Wel blijft de gevoeligheid voor de ontwikkeling van melasma bestaan. De wens om een zongebruinde gezichtshuid te hebben, kunnen mensen met melasma beter opgeven, want consequent gebruik van een zonnebrandcrème met hoge factor voor het gelaat is essentieel voor het behalen én behouden van resultaat

 

 


Medische behandelingen kunnen bestaan uit crèmes die kojiczuur en azelaïnezuur, hydrochinon en tretinoïne bevatten; je kan de vlekken afschilferen met steroïden of chemische crèmes; er bestaan zelfs laserbehandelingen in ernstige gevallen. Vaak worden hormonale behandelingen die het probleem veroorzaken gestopt of je kan wachten tot het einde van de zwangerschap om te zien of de symptomen al dan niet blijven.

 

 


Met een adequate behandeling verdwijnt melasma gewoonlijk in de meeste gevallen na een paar maanden. Het probleem kan echter opnieuw verschijnen indien een vrouw opnieuw zwanger wordt of begint met een nieuwe hormoonbehandeling. Artsen raden in verband met deze vlekken aan om een goede zonnebrandcrème te gebruiken. Deze kan je helpen beschermen tegen de zon, waardoor je tegelijkertijd ook een bescherming geniet tegen kanker en een rimpelige huid.

 

 

 

 

 

 

Beste Melasma Behandelingen

 

 

 

 

 

Tips voor melasma

 

 

 

Mensen die aanleg hebben om donkere vlekken of melasma te krijgen omdat deze aandoeningen voorkomt bij familieleden moeten extra voorzorgsmaatregelen nemen, want dit is een erfelijke aandoening. Vermijd de zon en draag altijd een hoge factor zonnebrandcrème wanneer je naar het strand of de bergen gaat, elke dag. Neem liever niet de pil en vermijd het ondergaan van andere vormen van hormonale substitutietherapie.

 

 

 

Het is noodzakelijk om heel voorzichtig zijn bij de keuze van een behandeling voor melasma, zelfs als de behandeling een zelfgemaakte remedie is. Als het een erg schurend of sterk middel is, kan het het tegenovergestelde effect hebben en kan de situatie juist verergeren.

 

 

 

Donkere vlekken komen vaker voor bij vrouwen tussen de 20 en 50 jaar.

 

 

 


Er is geen definitieve genezing voor melasma. Wel is het mogelijk om het uiterlijk en de kleur van de vlekken minder opvallend te maken, als ze wellicht terugkomen bij de volgende zwangerschap, als je weer start met anticonceptie of als je je huid dagelijks blootstelt aan de zon.

 

 

 


Het grootste probleem veroorzaakt door donkere vlekken is esthetisch en heeft vooral te maken met je uiterlijke verschijning, omdat het geen andere symptomen heeft en ook niet schadelijk voor het lichaam is.

 

 

 


In sommige gevallen kunnen deze donkere vlekken verdwijnen zonder behandeling, bijvoorbeeld nadat je bent bevallen.

 

 

 


Er zijn professionele behandelingen die melasma of donkere vlekken kunnen elimineren, waaronder microdermabrasie, chemische peeling en laserbehandelingen. Deze behandelingen worden alleen aangeboden bij de meest ernstige of vergevorderde gevallen.

 

 

 


De beste manier om donkere vlekken te behandelen is door een bezoek aan een dermatoloog te brengen en niet te lang te blijven wachten, omdat je je uiterlijk in een kwestie van weken kunnen verbeteren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Glycolzuur en Chemische Peelings

Glycolzuur en Chemische Peelings