Hoe Chemische Peelings Werk?

Iedereen kent de voordelen van het scrubben de huid. Het verwijdert de dode huidcellen, klaart de poriën, en het maakt je huid er veel frisser en helderder. Veel mensen exfoliëren met scrubs die fysiek de dode huidcellen, maar hoe zit het met chemische peelings verwijderen? Werken ze? Zijn er nadelen of bijwerkingen die u moet zich bewust zijn van? Is dat niet iets dat wordt aangeduid als “chemische” iets te vermijden? Als je in de war over wat precies chemische peelings zijn, zijn hier een aantal feiten, evenals de voor- en nadelen van de chemische peeling.

 

 

 

Hoe Chemische Peelings Werk

 

 

 

 

 

 

Het eerste wat duidelijk te krijgen, is dat chemische peelings en chemische peeling zijn niet hetzelfde. Een chemische peeling is een veel ingrijpender behandeling die die bovenste huidlaag verwijdert volledig en maakt de nieuwer huid blootgesteld. De chemische stoffen in een chemische peeling maakt de huid blister en een fijne laag van de huid wordt dan letterlijk afgepeld.

 

 Chemische peelings werken door het afbreken van de obligatie, of de “lijm” die dode huidcellen bij elkaar houdt. Het is meer een kwestie van het oplossen van de dode huidcellen, in plaats van schrobben ze weg, dat is wat je zou doen met een lichamelijke afschilfering.

 
Het woord “chemische” kan lijken een beetje eng als het wordt gebruikt om een ​​huidbehandeling beschrijven, maar in dit geval, is het niet altijd verwijzen naar de mens gemaakte chemische stoffen. Weliswaar chemische peelings zijn zuren, zo ze breken de dode huidcellen, maar die zuren omvatten melkzuur, dat wordt aangetroffen in melk en melkproducten, glycolzuur, die wordt gewonnen uit suikerriet en citroenzuur, welke is te vinden in fruit

 

 

.
Zowel fysieke als scrubs en chemische peelings zal dode huidcellen te tillen van de huid, maar er zijn een paar verschillen tussen de twee in gedachten te houden. De eerste is dat chemische peelings uw huid niet zo goed zal schoon als een scrub zou doen. Het geven van je gezicht een goede scrub zal dode huidcellen te verwijderen en het zal je gezicht te laten voelen brandschoon. Een chemische peeling zal breken de huid dode huidcellen, maar het zal niet veel van een effect op het vuil dat zich heeft verzameld op uw huid.

 

 

 

Glycolzuur en Chemische Peelings

 

 

 
Eén van de nadelen van de winkel koopt fysieke scrubs is dat ze helemaal niet goed voor het milieu. Veel exfoliators bevatten micro-kralen, die kleine kraaltjes van kunststof die zijn zeer goed voor het schrobben van uw huid zijn, maar ze nemen voor eeuwig te bio-degraderen. Terwijl de kleine hoeveelheid die plastic kralen die je te wassen in de afvoer lijkt misschien niet veel, als iedereen het doet, zal het toe te voegen aan een aanzienlijke hoeveelheid plastic in de natuurlijke omgeving wordt gebracht.

 U kunt reinigingsmiddelen die zeggen dat ze bevatten exfoliërende chemicaliën te kopen, maar ze zijn waarschijnlijk niet van enig nut te zijn op alle. Voor de zuren in de chemische peelings om te werken, moeten ze in contact met uw huid voor bepaalde tijd. Met een cleanser, zul je het gewassen hebt off lang voordat het een kans te krijgen om te werken aan het afbreken van de dode huidcellen.

 
Eén ding voorzichtig wanneer u chemische peelings gebruikt te zijn, is dat ze je huid gevoeliger voor zonlicht kan maken. AHA's (alpha-hydroxy zuren) zijn het ergste voor dit, dus je moet altijd zonnescherm te dragen na het gebruik van exfoliators dat AHA's bevatten.

 

Salicylzuur Peeling 1

 

 

 

 

 Chemische peelings zijn veel zachter op de huid, simpelweg omdat ze geen schuurmiddelen gebruiken. De deeltjes in de fysieke scrubs zijn soms heel scherp en die kunnen leiden tot pijnlijke, geïrriteerde huid. Het kost ook meer moeite om te maken scrubs werken en, als je ze niet wrijven op uw huid lang genoeg; ze kunnen helemaal niet werken.

 
Je moet voorzichtig zijn over het gebruik van te veel producten op uw huid op hetzelfde moment te zijn, want ze kunnen met elkaar reageren. Het is niet aan te raden, bijvoorbeeld om een ​​chemische peeling gebruiken terwijl u gebruik maakt van een retinol crème, omdat het zou kunnen leiden tot irritatie en de huid schilferen.

 Als u een zeer gevoelige huid hebt, dan zul je merken dat chemische peelings uw huid niet zo veel als scrubs doen irriteren. Zolang je de instructies volgen op het product goed, kan je niet over-scrub met een chemische exfoliator op dezelfde manier als je kunt met een fysieke scrub, dus het zal veel vriendelijker voor uw huid

 

 

 

 

 

 

 

Glycolzuur en Chemische Peelings

Glycolzuur en Chemische Peelings