Chemisches Peeling

Bij een chemische peeling wordt één of meer van de bovenste huidlagen voor een deel verwijderd, met behulp van een etsende vloeistof. Er kunnen verschillende soorten zuren voor deze behandeling worden gebruikt, afhankelijk van het probleem en het gewenste resultaat.

 

chemische peeling kosten ervaringen foto

 

 

Veelgebruikte chemische peelings zijn:

 

 

Salicylzuur en glycolzuur dringen door tot de bovenste huidlaag en laten deze huidlaag oplossen. Fenol en trichloorazijnzuur zijn sterkere stoffen en dringen dieper door in de huid. De huidlagen die verdwijnen door deze stoffen herstellen zichzelf na de chemische peeling, waardoor je huid ‘nieuwer’ is en er frisser en jonger uitziet.

 

 

Een glycolzuur peeling is een oppervlakkige peeling, met als voordeel dat het weinig risico inhoudt en geen verbranding veroorzaakt. Het veroorzaakt een afschilfering van de huid en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Het is volledig geschikt voor mensen die weer een scherpere huidtint en een vlakkere huid willen krijgen.

 

 

 

Wanneer dit soort peeling licht gedoseerd is in trichloorazijnzuur (10 à 30 %) geeft het een verfijning van de huidstructuur, en een verbetering van oppervlakterimpels, pigmentatiestoornissen en fijne acne littekens. Met deze dosering is het meestal nodig om vier sessies te ondergaan met tussenpozen van een week, en de behandeling eventueel te herhalen. Er verschijnt een erytheem (rode kleurverandering) en een lichte afschilfering, maar dit vereist geen sociale verwijdering.

 

 

De TCA peeling kan ook op 50% gedoseerd worden. De werking is dan meer diepgaand en vereist een lichte sedatie wanneer het middel wordt aangebracht. De effecten zijn merkelijk efficiënter voor rimpels en bruine vlekken. Een sociale verwijdering van 5 à 10 dagen kan vereist zijn.

 

 

Zones en effecten:

 

 

Het gezicht, de hals, het décolleté, de handen en de zone rondom de mond kunnen door middel van een peeling behandeld worden. De stimulatie van de celactiviteit verhoogt de elasticiteit van de vezels, vermindert pigmentvlekken, verfijnt de huidstructuur, doet acne littekens vervagen, en vlakt groeven en rimpeltjes uit of doet ze gewoon verdwijnen.

 

 

 

Contra-indicaties:

 

 

Herpes


• Gebruik van medicatie tegen acne (retinoïden)


• Huidallergie (contacteczeem)

 

 

Beoogde resultaten

 

 

Verbetert de uitstraling van het gezicht (vette huid, acne, uitgezette poriën)

 

Doet bruine vlekken vervagen (zwangerschapsmasker, ouderdomsvlekken)

 

Behandelt rimpeltjes, oppervlakkige rimpels en diepe groeven

 

Doet littekens vervagen

 

Verstrakt de huid

 

 

 

 

 

 

 

Glycolzuur en Chemische Peelings

Glycolzuur en Chemische Peelings